Lauri Brothers Interiors - Студия дизайна интерьеров

Lauri Brothers Interiors - Студия дизайна интерьеров
Playwood

Скандинавський стиль за останні роки геть не втрачає актуальності - скоріше, навіть навпаки. З плином часу дизайнери регулярно його “осучаснюють”: сканді видозмінюється, набуває свіжості та варіативності. Прикладом такої метаморфози став і проєкт Playwood - розташована у Софіївській Борщаговці двоярусна квартира площею 83 м2.

Замовники - молода пара. Обидва працюють з дому, вільний час присвячують геймінгу, охоче приймають гостей. Запит полягав у створенні затишної open-space квартири з максимально лаконічним дизайном.

Lauri Brothers вирішили працювати у скандинавському мінімалізмі - і не прогадали. Незважаючи на стриманість форм, інтер’єри виглядають по-домашньому затишними. Роль домінуючої текстури в проєкті ввірили фанері нейтрального, світлого відтінку. Вона не тільки чудово “працює” з білим бекграундом інтер’єрів за всіма канонами скандинавського стилю, а й доповнює зелень кімнатних рослин, котрі де-не-де освіжають проєкт.

На першому поверсі розташовані санвузол, обідня та кухонна зони. Остання витримана в білому кольорі, з акцентом на фанерні фартух та стільницю. Також до кухні відноситься острів із прилаштованою до нього барною стійкою.

Що до обідньої зони, там уже починаються акценти кольору. Оббивка стільців та світильник із запеченої глини виконані у вишнево-теракотовому відтінку. Світильники над обома столами прикрашають живі рослини.

Ще одна “кольорова” зона - прилягаюча до кухні лоджія, котру Lauri Brothers спеціально відокремили та облаштували під відпочинок. Батареї сховані за перфорованою фанерою, а уся площа лоджії викладена подушками глибокого синього кольору. В ансамблі з кімнатними рослинами та проходом, що веде у лоджію і також покритий фанерою, вийшло ідеальне місце для того, щоби розслабитися, лягти і почитати книгу.

Під сходами на другий поверх розташований фанерний подіум і 75-дюймовий телевізор. Навпроти - великий модульний диван нейтрального відтінку з акцентними подушками. Це - місце, де господарі можуть проводити вечори за грою в приставку чи переглядом фільмів. До речі, любов замовників до гостей і дружніх зустрічей дизайнери також не лишили без уваги - диван і лоджія чудово виконують роль “резервних” спальних місць.

Зроблені на замовлення сходи із листового металу ведуть на другий поверх, де розташовані робочий стіл на двох та спальна зона. Мансардні відкоси стелі викладені вагонкою, а стик зі стінами протягнутий джутовим канатом - проста і затишна “родзинка” інтер’єру.

Окремою вимогою господарів була відсутність ліжка - натомість планувався звичайний матрац на підлозі. Втім, Lauri Brothers усе ж замовили під нього перфорований фанерний подіум з м’якими бортами від компанії Interia - і це стало ідеальним компромісом. З таким подіумом матрац не лише перестав “їздити” підлогою, а й дозволяв їй дихати, що безумовно впливає на довговічність будь-якого покриття. По боках від матрацу - мінімалістичні торшер і бра. Особливу атмосферу в мансарді створює гірлянда, протягнута вздовж усього приміщення стиком стіни зі стелею.

Проєкт Playwood - це історія про те, як гармонійно можна поєднати сканді та мінімалізм. А ще про те, як виглядає житло, котре любить своїх господарів.

Больше Меньше
Локация: 
Киев, Украина
Реализация: 
2020
Площадь: 
83 м.кв.
Стиль: 
Скандинавский
Бюджет: 
$$
Кухня
Кухня
Студія
Кухня
Студія
Студія
Вітальня
Вітальня
Балкон
Вітальня
Вітальня
Студія
Вана кімната
Душова
Спальня
Кабінет
Вана
Вітальня
Проекты
;